Adakah anda sudah kehabisan idea dan resipi pencuci mulut untuk minum petang bersama keluarga ketika musim PKP? Pernahkan anda mencuba resepi agar-agar santan?

Agar-agar santan merupakan salah satu pencuci mulut atau manisan tradisional yang digemari ramai. Ia sering dihidangkan di majlis-majlis kesyukuran ataupun perkahwinan.

Namun, anda juga boleh membuat agar-agar santan ini di rumah untun santapan seiisi keluarga.

Di sini kami kongsikan beberapa resepi mudah agar-agar santan yang enak dimana anda boleh sediakan ketika musim PKP ini.

RESEPI AGAR-AGAR SANTAN PANDAN

agar-agar santan

Rasanya yang berlemak dan harum membuatkan agar-agar santan ini sungguh enak dan meyegarkan lebih-lebih lagi jika di makan ketikan sejuk. 

Cara membuatnya juga sangat mudah dan cepat.

Bahan-bahan:

Cara-cara penyediaan:

RESEPI AGAR-AGAR SANTAN GULA MELAKA

agar-agar santan

Bukan itu sahaja, agar-agar santan juga boleh di buat menggunakan gula melaka. Mari kita lihat bahan-bahan yang diperlukan serta cara penyediaannya.

Bahan-bahan:

Cara-cara penyediaan:

CARA MASAK AGAR-AGAR SANTAN YANG MUDAH

agar-agar santan

Walaupun cara penyediaan agar-agar lumut atau agar-agar santan ini nampak mudah dan ringkas, jika anda tersalah langkah memang tak menjadi.

Mari kita lihat cara-cara yang senang untuk membuat agar-agar santan ini.

Bahan-bahan:

Cara-cara penyediaan:

Kesimpulannya, terdapat pelbagai cara dan resepi yang anda boleh lakukan menggunakan agar-agar dan santan. 

Bukan itu sahaja, cara penyediaannya juga sangat mudah dan anda hanya perlukan beberapa minit sahaja untuk membuatnya.

Sekiranya anda ingin mencuba resepi-resepi di atas tetapi masih lagi tercari-cari santan yang bagus untuk membuat agar-agar santan, anda boleh mencuba santan dari Santan Depot.

Santan Depot merupakan santan pekat asli buatan tempatan. Santan ini di hasilkan dari isi kelapa segar dan terpilih sahaja sesuai untuk pelbagai jenis masakan.

Bukan itu sahaja, santan segar dari Santan Depot ini tidak mempunyai campuran bahan pengawet dan boleh bertahan selama 14 hari dengan cara penyimpanan yang betul.

Santan Depot menawarkan santan yang berkualiti tinggi, pekat, dan mempunyai aroma yang harum dan ianya telah mendapat sambutan yang tinggi dari para penggemar santan.

Visi utama Santan Depot adalah untuk menyediakan bekalan kelapa segar dan berkualiti di kawasan Bandar Tasik Puteri dan yang berdekatan dengannya.

Untuk membuat tempahan Santan Depot juga sangat mudah kerana anda boleh membuat tempahan secara online melalui whatsapp dan laman web rasmi Santan Depot. 

Dapatkan santan yang berkualit dari Santan Depot sekarang!

Klik Sini Untuk Membuat Tempahan Santan Depot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *