List lengkap barang keperluan newborn baby dan ibu.

Barang bayi. Kali ni sebabkan baby yang bakal lahir gender yang berbeza berbanding dua orang seperti kakak-kakaknya, jadi bertukarlah theme color daripada gegirl ke boboiboy! hehe. Kuranglah sikit rasa nak membeli tu sebab boboiboy color dia terhad kan. 

Antara checklist barang bayi:

Set sabun, syampu, bedak, losyen dan minyak bayi

Tab mandian bayi

Minyak untuk bayi

Krim ekzema

Krim nappy rash

Gunting kecil

Pemotong kuku

Minyak perut bayi (kembung perut)

Penyedut hidung

Termometer

Sikat

Kapas putih

Botol susu

Berus cuci botol

Cecair pencuci botol bayi

Puting

Breast pump

Bekas atau plastik menyimpan susu perah

Nursing bra

Nursing pad

Termos

Set tilam kekabu

Selimut bayi

Katil bayi

Rompers

Ok tuh je lah nak share apa yang perlu dibawa dan perlu disediakan 🙂
Dan cakap siap-siap, tak semestinya semua kena ada.

Nak tengok lebih banyak info-info tentang set2 Tropika, boleh follow official Website & Instagram Tropika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *