Susu Kambing Terbaik Wildan

Antara khasiat susu kambing segar adalah ianya penuh dengan vitamin dan mineral. Alternatif susu lembu ini lebih menenangkan pada perut dan memberikan penyelesaian bagi sesetengah orang dengan sensitif laktosa.

Dan percaya atau tidak, susu kambing sebenarnya lebih mirip dengan susu manusia daripada susu lembu. Susu kambing lebih pekat dan berkrim daripada susu lembu atau susu tumbuhan, dan susu kambing mempunyai lebih banyak nutrien yang dapat memberikan manfaat kesihatan.

Khasiat Susu Kambing untuk Kulit

Asid lemak dalam susu kambing juga baik dalam penjagaan dalaman dan luaran anda. Ini termasuklah untuk penjagaan kulit.

Ia mempunyai kualiti pelembab yang memastikan kulit anda lembut, dan tahap tinggi vitamin A yang sedia ada dapat meningkatkan kesihatan kulit secara keseluruhan dan melawan jerawat.

Susu kambing juga mempunyai kadar pH yang serupa dengan manusia, bermakna ia dapat diserap oleh kulit dengan kerengsaan yang lebih sedikit sambil menjauhkan bakteria.

Terdapat juga banyak asid laktik yang akan membuang sel-sel kulit mati lalu mencerahkan kulit anda. Tidak hairanlah banyak produk sabun muka yang berasaskan susu kambing bukan?

Khasiat Susu Kambing Menjaga Kolesterol

Susu kambing dapat membantu menurunkan kadar kolesterol pada mereka yang tinggi kolesterol darah dan juga sesuai untuk ibu mengandung.

Kajian menunjukkan bahawa susu kambing dapat membantu mengurangkan kolesterol pada arteri dan pundi hempedu.

Ini dapat membantu mereka yang mempunyai kadar kolesterol tinggi untuk mengawal kolesterol mereka dengan lebih mudah.


windbreaker, waterproof jacket, punching bag

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *